top of page

avaluació

Entenem que l’avaluació ha de tenir en compte els diferents tipus de continguts implicats, tant conceptuals com procedimentals i actitudinals, i alhora ha de ser una avaluació en l’acció, que permeti valorar no només els resultats finals sinó també els processos de reflexió i creixement personal, i l’elaboració i aplicació de projectes. 

 

És per això que creiem que l'avaluació ha de reunir les següents característiques i ,com a conseqüència, els instruments apropiats : 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     INSTRUMENT D'AVALUACIÓ      

  CARACTERÍSTIQUES  

OBSERVACIÓ CONSTANT - GRAELLA SEGUIMENT

 

Avaluar l’alumnat en base a l'observació constant dels  següents indicadors:

 

  • Compromís:  Participació activa a l'aula                                        

  • Esforç: Treball diari                 

  • Motivació: Actitud a l’aula + assistència

  • Responsabilitat: Lliurament de treballs i exercicis.         

  • Coneixement útil: Tests individuals – coneixement aplicat.

  • Pensament crític : Idees Transversals.

    SEGUIMENT DINÀMIC  

Comptarà amb diferents instruments per registrar l’evolució del treball individual i grupal. 

FUNCIÓ ORIENTADORA

Estem davant d'un procés i , per tant, cal informar l'alumne del seu progrés per tal que adquireixi les estratègies necessàries per millorar. 

PORTFOLI INDIVIDUAL 

Aquest progrés es pot concretar en una carpeta d’aprenentatge, virtual o convencional, que l’alumnat ha de lliurar en finalitzar el projecte, que contingui tant les activitats que permetin copsar el procés com els productes finals i que el portin a una reflexió de tot el seu procés d'aprenentatge. 

AVALUACIÓ TUTORITZADA

Posada en comú de materials i reflexions en un espai virtual o físic anomenat Portafolis Personal de l’alumne. 

 

Revisió del Portafolis dos cops per trimestre. 

 

Reunió periòdica per trimestre amb l’alumne/a per examinar el seu Portafolis i poder observar el seu avenç en el seu procés d’aprenentatge en cada una de les matèries.

 

CORESPONSABILITAT

L’alumne té coresponsabilitat en l’avaluació a través de  les rúbriques, en les que no només s’autoavalua, sinó que a més avalua els seus companys d’equip, les exposicions dels altres equips, ...

 

 

 

 

        RÚBRIQUES       

Una rúbrica és una matriu que explicita, d’una banda, els criteris de realització relacionats amb l’avaluació d’una competència i, de l’altra, els criteris de resultats corresponents als diferents nivells d’assoliment, concretats en indicadors relacionats específicament amb la tasca d’avaluació.

bottom of page