top of page

El per què  d’aquest aprenentatge?

 

L’emprenedoria és l’actitud i les aptituds que té una persona a l’hora de prendre la iniciativa. (Maria Batet).

 

Avui més que mai, necessitem canvis, necessitem alumnes motivats, engrescats, amb somnis i ganes d’aconseguir-los. L’experiència em diu que això és possible, que és un bon moment per encarar aquest repte, ara bé,  cal entrenament, molta interacció i una guia per encertar el procés que  ajudi a tirar endavant les noves idees.

 

I, és que estan  canviant tantes coses, tantes!!! Només cal mirar el nostre entorn per adonar-nos-en: crisi, globalització, incertesa, precarietat laboral, ... i la majoria,  es quedaran durant molt temps. Per exemple: l’actual revolució digital farà desaparèixer molts dels oficis i negocis tradicionals, de manera que  bons professionals es quedaran sense feina per  no adaptar-se als canvis a temps.

 

L’emprenedoria més que una assignatura és una actitud que ens ajuda a afrontar nous reptes. S’aprèn  i s’entrena com a capacitat per passar de les idees a les accions. No ens confonguem, ser emprenedor no vol dir  ser empresari. L’objectiu de tot l'Itinerari és  aconseguir canviar la perspectiva dels alumnes, distingir les seves fortaleses i enfortir-les, per tal que puguin detectar i aprofitar  noves  oportunitats.

 

 

Si com diu el filòsof Eric Hoffer: “Els que estan aprenent heretaran la terra, mentre que els que ja saben estaran perfectament equipats per viure en un món que ja no existeix”, l’escola del segle XXI  ha d’evolucionar i afrontar nous reptes. Així ensenyar a emprendre,  finances i la gestió tant els diners com de les emocions pot suposar un clar avantatge per aquells que es vulguin formar per un futur incert i canviant sense problemes financers com els que afronten algunes famílies actualment.

 

 

I, per transformar aquestes idees en accions i que no quedin només en intencions, treballarem la creativitat, la innovació i la creació de valor. Per descomptat que també gestionarem les emocions. Com? Ho farem desenvolupant un patró d’activitats educatives diverses i plurals: xerrades,  jocs de simulació i relacions interpersonals que potenciïn el  talent de les noies i nois. Tindrem cura de l’ambient de l’espai classe, més  informal o més formal però que  propiciï que els alumnes puguin fluir.

 

 

Els alumnes són els béns més preuats però no tots són iguals, cadascun  és un univers, uns valen més per una cosa i uns altres per una altra. Entendre com són, tractar-los adequadament i treure’n el millor seria una bona recepta per començar. És feina del professor descobrir les seves inquietuds,  prestar atenció a allò que els agrada, pensar com adolescents i interpretar el context en el que viuen. Així, la manera de fer  les classes també ha de ser diferent: fomentar la curiositat, la imaginació, la investigació i el contrast. I l’aula? També hem de canviar la seva disposició, l’ordre, els suports, etc. tot per fer-los millors. Així és com comença el procés emprenedor.  

VISIÓ

bottom of page