DEA
I



Emprenedoria
L’emprenedoria del projecte IDEA pivota sobre tres eixos ben diferenciats que es treballaran i desenvoluparan respectivament durant els tres trimestres:
-
La persona emprenedora (el jo intern),
-
Les idees: necessitats i oportunitats
-
Els projectes: models de negoci.


01/La persona emprenedora.
Autoconeixement i autoconfiança: Qui soc, què faig i què tinc. Descobriment d’un mateix: habilitats, aptituds i fortaleses. Com ens veuen els companys? Qui són els nostres referents, ídols i iguals?
Entrenament dels valors com la confiança, la humilitat, el treball en equip, el respecte, la generositat o la iniciativa. Aprendre a exercir aquestes qualitats per sentir-nos millor i per què són cabdals per l’emprenedoria. Creixement personal
Del jo al nosaltres. Què aporto al grup? Quina és la meva implicació?
02/Idees.
Tot seguit treballarem les idees. Idees originals, amb valor per millorar el dia a dia, per millorar l’economia i per ser responsables a tots els nivells.
Observació de la realitat per detectar noves oportunitats. Cercar i analitzar pros i contres d’objectes d’ús quotidià. Valorar contingut, continent (presentació), target, distribució i preu de diferents productes. Finalment decidir com millorar-lo.
Anàlisi de les necessitats que tenen i com les satisfan.
Creació de nous productes. Presentació en públic i defensa dels mateixos
03/El model de negoci.
És el fruit o resultat del treball de l’emprenedor. Per desenvolupar el projecte seguirem un procés determinat a través del model Canvas. Quin valor aporta el nostre projecte a la comunitat?
Qualsevol projecte empresarial s’esdevindrà dins un context social, un projecte que generi valor amb valors. A l’hora de fer una tria, s’ha de poder plantejar cap a on es vol anar, amb quines persones o per a qui?


METODOLOGIA - COM HO FEM?
Amb una selecció d’activitats seqüenciades per setmanes (2 hores) que ens ajudaran a interioritzar la cultura emprenedora, generar idees i desenvolupar projectes amb rigor, entusiasme i bon humor. El grau de complexitat de les activitats anirà in crescendo. Es proposa: opinar, criticar, negociar i parlar en públic .
-
El diari de l’emprenedor és un quadern singular on s’anotarà el que fem, les reflexions i conclusions oportunes.
-
Obrim la col·laboració amb les famílies per tal que algun dels seus membres expliquin la seva experiència professional o emprenedora.
-
Seguirem exemples d’emprenedors. Amb l’ajuda del KitCaixa Joves Emprenedors, internet, programes de TV, revistes etc.
